Tuesday, 6 November 2012

sikap pemandu malaysia?

salam satu malaysia..

wah..sjk br naek cuti rye haji ni bkn maen smgt lg nk update blog..huhu..skrg smua aware yg kte da mngalami musim tengkujuh..mmg ptg cnfirm hujan..stakat ni xprnh lg r aku blk umah xkne hujan..pkai rain coat pn mcm xpakai..mmg basah.rsau buku2 je basah..

cte psal sikap pemandu malaysia ni,aku nk tnye..npe pemandu malaysia kalau hujan makin laju lak diorg bw kete.berdesup2..come on r..tlg r cnsider cket mreka2 yg naek motor ni..korg bw laju2 nk kjar neraka mane??siyes aku benci!!

tau x korg pny sikap tu mmbahayakn pengguna jln rye yg laen?yg ade fmly mnuggu d rumah..yg ade anak bini perlu d tanggung.jgn r sbb korg naek kete besar,korg bw kete mcm jln tu mak bapak korg yg pnye..not good hokey..tau r insurance motor n cukai jln xsmahal korg2 yg berkereta ni..tp tlg r cnsider cket..dgn keadaan jln yg licin,korg tekan myk cecah pedal..mmg xberagak tol..

dlu slalu gk trkena dgn pmanu2 kete yg x berotak yg bw laju..pastu lnggar lopak air tnp rse brslah..mmg cnfirm r aku kne air lopak tu.thanx you so much to you!nk mnyumpah seranah pn mcm da xgne..

so,kpd pmndu2 malysia..tlg r cnsder cket bw kete tu..jgn pentingkn diri sndiri.jgn sbb korg nk cpt smpai,korg redah je smua..tau r ktorg ni pnunggang motorsikal yg teraniaya..

so,renung2kn da slmt beramal..

my new niece..welcome aboard!

alhamdulillah..my sis da slmt lahirkn bby boy dia pd 24 oct yg lepas..slmt d lahirkn kt KPJ johor dgn berat 3.1kg..(besar dr qeesya..huhu).so,pasni da xde r my sis tu nk kol2 tnye cmne nk tau rse brsalin r..cmne sakit r..hahah..spjang my sis preggy,mmg dia yk sgt brtnye kt bear..almost ery week kol cte psal bby dlm perot dia..bias r klu org duk eksited anak prtme kn..huhu..

last week uitm cuti rye haji..so,hari jumaat rye aji aritu bear dgn famly rebak g kulai umah my sis mlawat dia..shomel bby boy!i like..hehe..ktorg kt sne stay 3 ari..lme x?sbb kete bangang tu g wt hal lak..gearbox prblem!woo..nages kt tgh jalan..luckly my brother in law de kete spare.so,sudahnye ktorg blk r naek kete my brother in law..sadis weii..

korg gerak blk ari ahad ptg..msuk je highway plus,mmg mnagis xberlagu r..jem kaw2 pye..hahah..siyes nyesal trun jhor tme cuti umum cmtu.jem mlekat lak tu.if slme ni g kulai amek mse 3-4 jam,ni ktorg blk dkt 8jam br smpai.da r kete abg ipar tu manual.rtmbh r mnages dlm jem tu..

now,da back to uitm..mnyambung asgment2 yg trtunggak slme brcuti ni..hehe...

oh yes..my baby name EMIR IRFAN BIN AMAR NORHAFIS

pasal emir ni pn ade cte gak..tp nnt2 je r bear cte.tggu next2 post ek..

Tuesday, 23 October 2012

puncak alam..sebuah pekan kecil yg x d sangka

best je kn ayat n3 aku kali ni?ni ayat aku copy paste dr lift yg aku naek tiap2 ari sblm msuk klas.duk ulang2 ayat ni smpai aku hfal da diolog dia..strt today aku da mle beraya korban..muahuahuha..i like!stkat ni br 4 test yg da brjalan lmcar..(lncar r sgt kn).yg sebihnye kne amek after naek cuti rye ni nnt.(mmg aku eksited gler kot)..

eh?pe ko nk cite ni bear?actually aku nk mmuji kampus uitm pncak alam yg tersergah megah d puncak alam tu..(xde motip tol ko ni kn..).siyes aku bangga dgn uitm ni..ko tau npe?
*
*
*
*
*
*
ha..sbb ni r..
ko tgk..bkn maen berkabus kampus i tau!!(jeles leteww)*
*
*

*
*
*
*
bnda cmni agak rare sbnrnye..just brlaku tme musim tengkujuh cm skrg ni.lg2 kalau mlm tu hujan..pg keesokkannye tu cnfirm kabus tebal cmni.event kt jln pn jarak penglihatan agak terhad..aku klu jln berkabus ni agak tkot2 gk r..kot2 de kete dr arah brtengtangan nk ptong Q ke..kn..bhaye tu..

aku syg kampus pncak alam ni..cme xbestnye aku asyk ulang alik shah alam ke sne je..so,kepenatan tu mkin trase ye tuan puan.aku ske suasana yg sunyi n kurng pncemaran.sme goes aku ske gler dungun.heaven wooo..kne lak de pntai terbentang luas kt dpn kampus uitm dungun tu.arghh..how much i miss dungun so badly!(oh my english..)

xpe2..aku de stahun lg b4 aku fnish stdy..so,while i can n while d construction around this uitm no done yet,i still can manage to enjoy the environment here..(hentam je r..)syg sungguh ini kampus..wlupn da berkali2 kne naek trun tangga dr tgkt 11 dan 12 akbat bad managment of lift facilities,aku ttp chenta sama ini kampus.

HIDUP UITM!!
KITA>>BERTERIMA KASIH KPD PEMIMPIN2 NEGARA..
KAMILAH PENDUKUNG MASA DEPAN NEGARA..
UNTUK..MALAYSIA..(eh?btul ke lirik aku ni>haha..xprnh g induksi cegini r ghupenye..huhu..)

Wednesday, 10 October 2012

sebulan berlalu..

masa berlalu tnpa ku mnyedari..(cewah..amek feeling nora lak kn..).srius da sbulan kot semesta mule..asgmnet da mkin bertimbun2,chpter pn da mkin bertmbh2 blaja..following week da strt mid term test.hamaigod!!!!ready???errkkk~~~

aku cm letih gk ulang alik dr umah ke pncak ni..siyes penat wei.da r aku mrempit je..tiap2 ari doa jgn r de pape jd kt aku dlm prjlnan g da pulng.tkor sgt kot2 prkare bruk brlaku.plus,sem ni lecturer aku smua kje nk suh kami duk angkut lbtop je g klas.klu aku pny lappy ni seringan kapas xpe gk..ni berat thap gaban.(da de feeling nk mnt notebook lak kt hubby).hahahha..kpreluan r kot,mudah nk d usung sne sini..xberat,practikal n convnience.ececeh..ayat je tu.

mmndangkn aku sorg je yg duk jauh,trpkse r aku mnumpang kasih bertduh kt umah2 grop asgmnt aku ni..utk mnyiapkn asgmnt yg d beri.(skema ayat kau).siyes..br aku tau dugaan sorg ibu n pelajar.tp skit pn smgt aku x patah,aku ttp kuat n nk truskn pngajian aku ni...bak akte org genggam bara api biar smpai jd abu.hancur trus..xmo jd arang..hehe..

nur qaleesya izara?fuh...da mkin pnjg akal dia..da pndai meniarap dgn super duper expert n da mle menonggeng2.tggl a few step je bfore dia strt mrangkak..yg lping aku rsau part mrangkak ni r..pe sje wayar,smua dia nk acess n msuk mlut.ngeri weii!!kn ade kes dlu bdk 6 bulan mati sbb ggit wyr.ya Allah jauhkn lah smua tu dr anak aku..xmo pape jd kt dia.even dia dmam pn ati aku da xtenag.well..ati sorg ibu kn,ibu2 je yg fhm.hehe..

qeesya pn da strt mkn..so far aku da bg dia mkn apple+pear+susu bdn..brocoli+potato+carrot..spinah+labu+keledek..prune+plum+kurma..(yg ni dia xske.)next week aku nk strt bg dia mkn protein lak.nk sangan ikan bilis n try bg dia mkn..kre da nk knalkn dia dgn smber protein lak r..hope x alergik r kn..sbb mak dia alergik thap gaban.huhuh..luckily qeesya ni x ikut peel bapak dia yg xmkn sayur (opss,kantoi lak ucuk).hahhahah..

skrg ni aku mmg da rare nk update blog..mybe aku akn try update once a week..plus,aku cm xbrape ske interface br ni.ntah pape r..sbb da trbiase dgn yg lme..

so..see u next post ek..

Tuesday, 2 October 2012

customer service??kau tahu x ape tu?

ishh..tetiba lak aku mnyirap dgn sorg hmba Allah ni..kau tu da r business,so..lyn r org dgn baek.ni mcm k cri gado je.(eh..npe mrh2 ni?)

ok..critanye aku nk bli satu brg ni..so,aku check2 de r hrge murah.aku pn email tuan pny brg tu.duk email2,aku pelik r sbb hrge yg dia sbut dlm email x sme dgn hrge yg aku bce dr iklan.dia ckp yg tu hat laen,ni yg aku nk hat laen.markup hrge dlm rm10 gk r..pastu siap ckp cmni.."u nk ke x??".dble questionare ok.trus aku sentap..d sbbkn aku xmo mnjatuhkn ko pny prniagaan xde r aku mention nme n lik ko kt cni kn..aduyai..

ko tu da r jual brg,kre2 mcm salesman r..ckp je r baek2.cre approach bia r btul.jgn wt org yg nk bli tu mcm hanjing r wei!mcm r org tu xde duet.aku pling ske cre cik piya jual brg.dia friendly je..so,nk tnye pe pn dia mcm stil akan lyn.so,aku mmg salute org yg jns gini.yg ade hati dan prasaan.bkn yg tau nk untung je.

kalau ko g mcD,ko duk berdiri kt kaunter tu lme2 tgk smua menu tu,ade x staff tu tnye ko "nak bli ke x ni??".ha..ado??xde kn?siap leh snyum lg even skalipun kau trus blah dr kaunter tu tnp bli ape2.tu yg d namakn CUSTOMER SERVICE!!be polite..jgn nk pkai boo je..

so,utk pmpuan tu..aku nsihatkn ko blajar r psal customer servce n relationship with customer..org laen niaga ko pn nk niaga,tp prangai cm haram.mmg xde spe r nk bli brg kt ko kn.puuiihhh!!

p/s : currently mnghupdate blog kt lab smate2 sbb panas ati.mafkn sy uitm sbb mnyalah gunakan kmudahan.hahahahahah..

Saturday, 29 September 2012

ble ade anak tahap DHA korg berkurang??

ha..ni aku xtau r fact or myth..which is ade statment mngatakan klu kte ngandung n brestfeed our baby,thap DHA dlm otak kte akan berkurg sbb d serap kt baby.mngkin de btul gk kan..klu x,wtpe susu ANMUM tu cipta dgn DHA n fosfolipid utk otak.n kebenaran tu terungkai ble aku notice yg aku ni mcm da strt lupe2 certain bnda.(hahahah...tua kau bear!).

sjak jd ibu ni,otak aku mcm xbrape nk memorize sgt..cntohnye aku letak bj kt sni,tp aku cri kt sne..mmg xjmp r kn..kdg2 pas mndikn qeesya aku xtrus buang air mandian tu,knon nk wt lpas da siapkn qeesya,but then aku trus lpe n akan ingt ble aku g  blik mndi..mcm worst gle otak aku.haha..

klu lecturer bg asgment,mmg aku kne jot down d note utk pastikn aku x trtinggal any single thng.sudahnye jd mcm 1st week,aku kne present,tp aku xwt slide pn.HARAAMMM..lupe doh!!pg tu ingt br pg tu nk wt.pastu mcm taik r kn presentation kau.hahahh..xpe2..redha n take iniciative.

so,utk mmbendung kelupaan aku akbat kkurangan DHA ni,aku consume DHA from omega oil dr HERBALIFE.alhamdulillah otak aku lg snang nk ingt nk recap bnda..mahal tu mmg r,tp berbaloi kn..dlm klas pn aku da leh more focus sbb mnum teh HERBALIFE..errkk,aku bkn r nk mnyibuk2 kt n3 psal herbalife ni,tp nk share kbaikan brsme.heheh..

ok,skrg aku da ingt aku nk kne siapkn asgment..chow!=)

checkup qeesya 5 month

for the 1st tme aku mmbiarkn qeesya g checkup sndiri.(hah?gler ke kau)haha..of coz r dgn my mom n en. hubby..d sbbkn tarikh chckup jtuh pd ari isnin,trpkse r aku handover kt my mom.(thank mummy!).ye r,aku ni kn stdent fulltime..mne leh nk mnt kuar mcm org kje opis..2jam da kre satu sbjek kot.kang ape bnda pn aku xfhm..nk ponteng klas syg r plak..(pdahal ko bise je kn ponteng.hahah).

tahu je r rutin aku as stdent yg kne kuar umah kul 7 smate2 nk kjar klas 8.30 n ngelak bersesak2 lif kt fakulti tu.siyes x best..tp nk xnk,aku xleh nk ngeluh..kne gk hdapi smua tu.so,mmg xdpt r aku nk bw qeesya g checkup.mcm biase,checkup harus r kt klnik desa jln kebun ni je..=)

according to my beloved mom,qeesya sgt behave on dat day..dia bgun awal n my mom siapkn dia..org 1st smpai klinik.hahahah..smngt!!sbb my hubby kje kul 10..cian lak dia kelam kabut nt.slesai tmbng n ukur tggi,my mom msuk g jmp doc lak..doc juz tnye dia shat ke x,then check dada..last skali,my mom bw qeesya g cucuk.cian my mom.

prkembangan qeesya now,dia da meniarap n guling2 satu umah..br pndai angkt bontot nk mrangkak tp xbrani nk maju ke dpn..dia tkot kot jtuh trsembam.hahaha..skrg dia klu org dkung dia akan tgk mkee org tu deeply...mcm nk scan n recognize pn aade.hehehe..n aku da strt bg qeesya mkn mse dia 5m1/2..mknan prtme dia puree apple n pear...but then dia xbrape nk ske,aku bg mkn brocoli+potato+carrot.licin hokey!!heheh..nseb baek mkn syur..=)

summary :

berat 7.5kg..
tggi : 68cm

berat naek 2kg je sbb aritu kn qeesya dmam truk.agak frust gk r..sbb trget mst 1kg..xmo dia kurus sgt ble da strt mlasak nt..


Monday, 17 September 2012

perlu ke bg anak hsap puting?

aku xtau r anak korg kn,tp anak aku mmg xleh nk hsap puting..dlu mse dia 3 bulan aku gigih merempit g manjaku cri puting utk qeesya.sudahnye smpai umah,pandang pn xnk dia kt puting tu..mak aku slalu ckp dia nk hsap puting which is aku rse anak aku ni mmg jns ske mnghisap lidah dia insteed of hsap puting..so,puting tu aku simpan je..smpai r lani..

one night tu aku tgk qeesya kn maen hsap bibir dia..(korg leh bygkn x yg hsap bbir atas tu).aku rsau gak,trus cri puting dia,rebus jap then sumbat kt mulut dia..mle2 dia mcm nk trme puting tu,but xsmpai 10 saat dia luah blk.erkkk~~xmo r tu.ok fine..aku tgk ank org tu snang je hsap puting.mcm syok benor hsap..anak aku?xde mknenye lah dia nk sumbat bnda tu kt mlut dia.or mybe dia xske jenis hat aku bli ni kot.tp nk bli laen kang mmbazir gk klu dia mmg xmo hsap.kn??

aku de wt vdeo qeesya hsap puting,mmg lawak sgt.tp cm payah benor nk upload gne henpon.so,xyah r upload kt blog ni..hehe..pasni ntah pe lg prangai qeesya ni..wondering~~




4 in 1

last week qeesya demam xkebah2..dkat 4 ari gak demam..ingtkn xyah bw g paed,sbb aku de ubt demam stok yg doc bg pas dia dischrge wad dlu..tp tgk mkin lme makin naek lak suhu dia.xprnh2 smpai 39.2'..mmg aku rsau sgt.tkot kne sawan tarik..baby kn suhu diorg mmg cepat naek..puas da aku jerlum dgn air,duk lap2 bdn dia,tepek cool fever dkat skotak gak r...tp x ok gak..sudahnye pkse hubby g paed kt area cni je..

kt klinik,bkn maen aktif si qeesya ni.duk sengih2 dgn org2 dlm klinik tu..doc check2 pn dia leh borak2 dgn doc.ayoyoy..mne doc tu nk cye awak tu demam syg oi..doc pn trkejut ble check suhu dia 39..doc kate "mcm x demam je dia ni..senyum2..tp suhu bdn tggi".haa..dat y ler aku bw anak aku g jmp kau.sbb aku pn pelik..sbb qeesya mmg xprnh kne demam cmni.prnh kne skali pn 37.2 je kot suhu dia..doc ckp tu demam biase.next day mst dia akan ok n strt timbul ruam2 kt bdn n doc suh aku bw qeesya dtg blk itk refer kne ruam ape.tp smpai arini aku x bw qeesya g refer.hahahha..(da ok pn anak ibu kan..)

a day before tu aku bw qeesya g jmp tukang urut tme aku pantang tu.bw qeesya g urut kjot2 de tersalah urat ke..sbb kaki n tgn dia sjuk.n mmg tepat pn sngkaan aku..urat dia kt belikat tu mcm salah cket mybe sbb tgh mlasak meniarap terlentang r kot.then,tukang urut tu (cik ani) tnye aku ble nk sunat qeesya..erkkkkk~~skrg??ok..skrg pn leh r cik..mmg mnagis meraung2 r qeesya pas kne sunat tu.tp nages kjap je..da 5 bulan br nk sunat.hahahha..nseb ko r dik..

cte psal sunatkn anak pmpuan ni,aku agak xfhm dgn sikap sesetangah org yg ckp wtpe nk sunat anak pmpuan.bkn wajib pn.ok fine..klu xwajib pn,bersunat @ berkhatan tu kn utk kbersihan diri.n lagi satu pmpuan d sunatkn berkhatan utk mngelakkn diorg mmpunyai nfsu yg tggi..sbb tu,ade sesetengah kes,wlupn da kawin nfsu pmpuan tu sgt tggi smpai suami xdpt penuhi.then ustaz n ustazah nasihatkn utk pmpuan tu berkhatan skali lg..ha..nmpk x kepentingan kt situ.klu ko xnk sunatkn anak ko,ske ati..tp jgn nk pengaruh org ikut cre kau.itu anak kau n ini anak aku..berkhatan bg anak perempuan mmg bkn wajib ,tp leh jd wajib klu da mcm kes yg d sbut kt atas tu..xslah kn kjar perkre sunat?

now,bdn qeesya n mke (pling truk) da start naek ruam..aku xwt pape pn..biar je dia reda sndiri n letak bedak agnesia..sbb aku tau klu doc bg krim pn,mmg aku xkn mampu nk sapu kt mke qeesya yg duk ske sgt mnggosok mke ni.hahah..


mke penuh ruam

bdk pasrah kne sunat.
pendekar tun teja..=)

notakaki : skrg da mkin bz dgn asgment..arghhhh~curi2 update blog skejap


happy wedding day my cousin

sorg lg cousin aku kawin bln ni..kbetulan my sis blk dis week,so g dgn my sis je r..
perot dia pn da bsar gler..tggu mse nk meletop je..hehe..
ishh..mlas r nk crite pnjg2..kte zass!


qeesya tgk plamin org..ni tgh sbuk cri pgantin laki
qeesya duk tenung je bunge pngantin tu..kenan r tu kaler merah
ok..da strt usik2 bunge org..kamera?boo layann

naan cheese garlic..arghhh


rase lame gk xmkn kt mamak..
aritu sje ajak hubby cri naan cheese garlic..
ingtkn nk g kdai mamak yg biase tu je kt kota kemuning..
but then tb2 trase gtal tekak nk cube kdai mamak yg sblhnye plak..

try2...
perghhhh~~sedap weii..
cheese dia kan maen melting mleleh2..
mmg syok habis..
hubby lak g order roti telur..
hahahha..xdapet ah nk mkn naan sy ni..(padan mke)
n then pas da abez naan tu aku g order roti tisu lak.(tamak siot!!)
sudahnye kekenyangan yg teramat..
trima kasih mummy sbb blnje..
huhu....



kami sebaya

rayaan : rizqy : qaleesya



ni r bdk sbaye yg berlainan hari..
ntah cmne tb2 terplan nk kumpul skali..
nisa r duk ajak dtg umah dia..
n at d same time ika pn nk g sne..
so,aku juz tumpang je r..
al maklum ler,kte xde car seat baby..(huhu)
mmg xdapat nk drve sndiri..

tgk kt gmbr nmpk mcm qeesya pling kcil kn?
mybe sbb dia gurl kot..
yg tgh tu xpdan dgn bongsu!kan maen besor bdn..hahahah
ske letak anak sederet cmni..
nmpk beza msing2..
tp msing2 da pndai meniarap..
cme rayyan tu je malas nk mniarap.(huhu..)
qiqi yg debab tu suare kan maen garau..(seksi gituu)
heehehe..qeesya lak on dat day stil xsdap bdn..
so,dia cm xbrape nk join d club sgt..
kjap je da tertido kt bdn aku..

hope pasni leh kumpul cmni lg..hehe..evry 3 month pn ok kn?
hehe..wt smpai besar..

Friday, 14 September 2012

kemaruk!!

ok..
motor idaman aku..
if de rzeki aku nk mtor ni utk g klas (berangan)..
gler kau nk bw LC tu ari2..semput kot naek trun bukit kt pncak alam tu
da r lg 3 sem aku nk tempuh.

tp pk blk,agak2 klu aku bw mtor ni g klas,bdk2 laki kt sne pndang aku mcm ape ye?
hehehe..siyes aku da fall in love dgn motor ni..
KAWASAKI NINJA 250rr..
skrg tgh ayat laki aku nk mtor ni..leh share.


ah..berangan r kau bear.
tp xslah kn psang cita2 yg tggi..
ok..nk mmpi jap ride motor ni..
bye..

Wednesday, 12 September 2012

first day school!!

10/9 bermula r kmbali journey aku sbgai stdent LAGI..huhu..stelah 8 bulan duk terbongkang kt umah,arini aku strt blk kelas kt PUNCAK ALAM>>fuhhh..gler jauh kau!!sejam prjalan dr umah tu pn kne bw maintain 100km/j..klu 80km/j aku xtau r bpe lme kne smpai ceruk hulu ni..

da byk kali aku mantion yg strt sem ni aku akan de class8 bru akbat d tgglkn class8 yg lme..so far,alhamdulillah diorg smua ok.thanx GOD sbb aku pny batch kt dungun ade gk dlm klas ni mcm hanip n nurul..so,xde r aku rse mcm alien sgt.heheh..

1st day school ujan renyai2 spnjng jln..sejuknye tuhan je r tau kot.smpai berlaga2 gigi aku..gagahkn gak ati ni..n pling best,lecturer x show up pn smpai abez wktu.huh!!agak nyesal gk jd bdk skema awal2 klas da sngt nk msuk klas.slalunye smggu pas strt klas br aku muncul..knon nk jd baek sem ni,awal2 lg da nmpk btang hdung..

da jmp eiju,farah tomei n geng2 lme kt dungun..srius sgt rndukn diorg..plus,asgment lak mlmbak2 lecture da hempuk atas kpale..ayoyo..group asgment yg pling aku rsau if diorg xmmpu nk cooperate dgn aku.aku ni da r ske2 ati je bab wt asgment ni..hope group asgment aku sem ni ok r kan.aminn..

nothng much to say..just hope sem ni aku mmpu strike utk smua sbjek yg aku amek..

ya Allah..Kau permudahkanlah urusan hambaMu dlm menuntut ilmu..terangkanlah hatiku agar dpt mnerima ilmu yg d pelajari dan jadikn lah aku insan yg brjye d dunia dan akhirat.aminn..
camwhore wit eiju n farah
bambam demam first class

view from level 11..

Friday, 31 August 2012

pe korg akan lakukan kalau bnda ni jadi kt dpn mte korg?



ok..vdeo ni aku terjumpa scare x sngje kt satu laman web ni..myberita kot.then br aku view kt fb.ya Allah..mmg terkejut sgt.menggigil aku tgk sbb rse mcm terkilan dgn depa2 yg x tolong mamat bju biru tu.kejam wei!!yg mnyamun tu pn satu hal..awat r kebuluq sgt ampa kt mtor tu..wt job kt tgh2 mnusia.ampa mcm tau plak depa2 yg duk tgk mcm monyet tu xkn brani tlg mamat bju biru kn?thumb up utk monyet2 kt tepi yg x tlg mamat bju biru tu..

dr pmehatian aku,pnyamun tu mcm nk gve up da..tp diorg mcm "brnasib baek" sbb de bw snjata.(oh my~~~).cian mamat baju biru tu..duk pulun lawan dgn helmet tp hang kne tibai balik dgn helmet sndiri.kalau aku pn aku gve up..bygkn hentakan yg dia kne trme dr helmet tu.pinor mate weii..pd aku,mamat tu mmg berjiwa kental..sbar ye bro..dunia mmg cmni.mnusia x berhati perot.

ble tgk kjadian ni,aku trase mcm tgk diri sndiri..tme motor aku kne curi @ samun dgn pncuri yg bangsat.(mmg aku smpai saat ni xleh lupe.)..meh aku nk share cket kjadian tahun 2007.tmpt kjadian 7-eleven kota kemuning store #632.mase kjadian 18:15..aku dlu pas abez spm keje kt 7-E,sblh kdai tu kdai TM..de kwn aku sorg kje situ.n mse kjadian tu aku xkeje,tgh offday..tp gtal g sne sbb nk mlepak dgn kwn yg kje TM tu.

ctenye..aku prking motor btul2 kt dpn kdai TM(kt atas kaki lima kedai),hlmet aku bw masuk kdai skali dgn aku n aku da pstikan sgt2 aku da lock handle.motor aku tu yamaha LC 1st model.plat BHY 9***..mtor 1st yg my mom blikn utk g skola sbb umr 16 aku da amek lsen mtor.(sory mumy..xdpt mnjge hrte dgn baek).ok..back to story,pas da lock smua,aku pn duk r dlm kdai TM tu.aku de prasan sorg mamat bdn mcm king kong pakai hlmet lalu tepi mtor aku tp aku bajet dia nk g 7E sblh tu r..xsmpai bpe minit tb2 aku dgr deruman motor yg sgt kuat n automtcly aku trpndang mtor aku.aku trkejut gler kot tgk mamat king kong tu tgh atas mtor aku n tgh kelam kabut nk lari.ko rse pe yg aku wt next?

aku dgn kelam kabut kuar dr kdai TM tu n kejar pncuri motor brsme motor aku tu.kejar mcm org giler ok.siap bkak selipar.(siyes mcm org gler..),aku jerit TOLONG!!TOLONG!!MOTOR AKU!.ko tau x sblh 7E tu ape?kdai secret receipe n tme tu ade bberapa custmer tgh mkn kt luar tu.smua juz tgk je..(peel rkyat malaysia).then,kbtulan tme aku kjar tu de satu kapel naek motor nouvo br nk msuk prking.aku MERAYU kt mamat tu mntk tolong dia kejar pncuri motor aku tu.awek dia pndng aku bkn maen k'rek je..(tme tu aku da xpeduli).n korg rse pe lak tndakan mamat tu?

mamat tu pndng motor aku yg da d bw pergi tu dgn pndangan kosong smbil ckp "MOTOR TU LAJU,MANE BOLEH KEJAR".(dgn wajah xde smpati lngsung).ya Allah..terkilannye aku.kau x usaha lg kau da ckp xleh.atleast folow r bangsat tu nk g mne kn.terngiang2 perkataan mamat bodoh tu smpai skrg.tme tu aku da mnagis mraung2.smua org tgk aku n xde spe pn yg nk tlg..so sad tme tu dgn sikap rkyat MALAYSIA.

ok..smbung cte psal mamat bodo naek nouvo tu plak.rpenye diorg nk msuk 7E.bkn maen membeli belah dgn sakan dlm 7E tu membeli SLURPEE.siap bergelak ktawa.aku lak trus msuk 7E n g kt back office nk call polis.(hp xde tpop lak tme tu).lg pn 7E tu kn tmpt kje aku.ble aku kuar dr back office n dgr diorg ktawa riang ati aku mendidih sgt.rse mrh yg teramat2..tahu pe aku wt?aku mlangkah kuar mnghala ke pntu 7E tu n aku sepak pntu kaca 7E tu smpai pecah.mmg aku xsdar pe aku wt tahu2 je kaki kanan aku da terperosok kt dlm bingkai pntu kaca tu.(ni mmg kisah benar..)

bygkanlah,cermin pntu 7E tu 3 layer aku leh pecahkn dgn skali trajang je.mmg mrh sgt kot tme tu.tumit kaki aku koyak n masuk kace..peha aku luke tercucuk kaca kt bingkai pntu kaca tu.darah mleleh pekat tp aku xrse sakit wlu sdikit pn.kwn aku yg kje TM tu tlg papah aku bw msuk kdai TM n dia nagis2 tgk aku.aku lak nagis2 sbb motor kne curi.ayat aku tme tu "motor aku wei...ya Allah..motor aku.pe aku nk jwb kt mak aku ni".(ha..pk tkot kne marah je kot tme tu.heheh)

kesudahannye aku call ayah aku n suh dia amek aku then g klinik rawat luka aku,pastu mlm br wt report..dpt claim duit insurance pastu aku tobat jap xmo naek motor.then trauma da kurg br aku bli LC aku yg skrg.cermin tu??haha..trus manger aku tmpal surat khabar n almost 1 week gak kot pntu tu bertampal kotak je.(nseb tme tu aku xde hp cnggih,klu x mst leh tnjuk.huhu).siap aku kne soal siasat dgn field manager knape pcahkn cermin tu.ikutkn aku da kne bw g balai,tp dia xbw sbb dia pk cian kt aku.cost pntu kaca bdoh tu almost 1k..kalah gaji aku tme tu.thanx enck khairy..

ok..ni tips aku utk korg2 yg bw motor..sblm parking motor wlupn dlm short period pastikan :
1.jgn "free" gear motor korg.pastikn kt gear 2 atau 3.(so,kalau diorg start motor tu x pickup sgt)
2.lock handle..
3.kalau de helmet,ikat helmet bwh seat n dudukkn hlmet atas seat motor tu.kalau de sweater,cover hlmet dgn sweater.
4.bli "fork lock" utk lock kt fork depan.cost br rm30 kot.
5.kalau boleh,dble stand mtor korg tu.
6.kalau de modal,psang alarm kt motor lbh2 lg motor2 panas mcm LC atau 125z..
smua 6 prkare ni cme take time 5 minute utk bendung pncuri yg mampu mncuri motor korg dlm mse kurng 20saat.gler kan??.kalau aku skdar parking utk isi mnyk,aku akan wt smua prkre di atas kcuali 3 dan 4.(gler kau nk fork lock utk 3minit.).kalau g bank,mmg aku wt smua tuwlupn withdraw duet cme amek mse xsmpai 10minit.


skdar perkongsian bersama...pe pn,di harap rkyat Malaysia tlg r jgn trlalu mementingkn diri n skdr lepas tgn klu tgk kjadian2 seumpama ini berlaku.jgn jd mcm rkyat kt negara cina yg bdk kne lnggar pn kau biar je terbaring.

Thursday, 30 August 2012

status aku?

smua stdent da sbuk reg course..
aku pn xktinggalan reg sme2..
tp de lg sbjek yg aku xdpt nk reg.
sm ni ade 9 sbjek.(gigit jari)


mse aku da siap reg tu,aku view acdemik billing aku.


eh?apekah???
suspended??xkn x bkak lg kot aku pnye?
so..aku kne jmp kp (ktua progrm) utk update status aku ni
haisshh~~rsau i hoke
y!
kang trus uitm xnk amek aku blaja lg.
cannot!!kne truskn gk blaja.


mood : ngadap dr salleh ler jwbnye..haduyaiii..



my new sis in cyberworld..




bismillah..sblm tu mntk izin kt tuan pnye bdn nk crite psal dia..=)

assalammualikum..

ha..gempak x tajuk??

sjak duk umah berkurun lme ni mcm2 kje aku wt esp stalker blog org.n top priority blog yg akan aku stalk ialah blog cik piya,kak mimy,dan amalina peter.fuueww..dr blog diorg ni mcm2 bnda faedah aku dpt.ngeee...

yg trbaru,aku da lme tau psal disable right click mouse tu,tp xde spe yg sudi ajar.smpai r aku prasan yg kt blog kak mimy dia wt cmtu.n aku dgn segan silu n mke tebal pm r fb kak mimy tnye cmne dia duk wt bnda tu.(siyes segan weii...)mse msg tu aku xde r harap sgt.ye r,tkot gak dia pk ntah pape bdk ni.da r knal kt alam maya je.tp aku notice kak mimy ni jns yg slmber n rmai gk kwn dgn blogger2.so,impression aku,dia ni org yg friendly..alhamdulillah dia bls msg aku
tu.hehe..pe lg,aku pn wt r ikut instction yg dia bg tu.(thanx kak mimy!!)

yg aku ni,bkn maen terkial2 nk wt ikut instrction dia tu.agak lampi gk sbnrnye aku ni.hahah..lastly,ble da brjye trus post kt wall dia.sgt2 bertrima kasih hokey.


cmne aku leh trsngkut knal kak mimy ni?(mst kak mi
my pn trtnye2 kn?huhu..).aku knal kak mimy ni dr cik piya.dia byk blaja dr kak mimy pny blog.so,aku folow blog kak mimy.tme tu xtau pn facebook kak mimy.ntah cmne leh terjumpa lak fb dia..trus aku add n dia pn aprve.dr situ lak,aku da fall in love sgt2 kt fayel si hensem boy.(sgt2 adorable itu bdk).lg r aku jd stalker tegar dia.hahah..(hope kak mimy xmrh r ye..)
cte psal kak mimy ni,aku prnh mmpikn dia dua mlm berturut.ha..pelik kan.pdahal xprnh bersua mke pn.leh lak mmpi.mybe sbb aku ske baby boy dia kot.huhu..xperlu r aku nk cte mmpi aku tu.pe pn,aku hrp sgt one day nnt kte dpt jmp d alam realiti.(umah dia kt gombak,aku lak shah alam..).kn kak??sy doakn akak n fmly akak sntse shat,bhagia n d limpahi rahmat dariNya..aminn..

sape kak mimy?ni r orgnye..(kak,mohon shre picture ek..)

fayel a.k.a hnsem boy..
megat nufail anaqi
born : 31 jan 12



fmly kak mimy..
smoga pnjg umr n bhagia sokmo..=)

Wednesday, 29 August 2012

wishlist utk nurqaleesya izara

assalammualaikum..
sjak bergelar ibu ni,smua sedia maklum aku nk klu boleh everythng complete utk qeesya.alhamdulillah stakat ni masih mmpu lg..so,ble qeesya da nk masuk 5 bln ni aku pn da strt kalut nk cri brg2 utk solid food dia n brg2 utk aku pump susu tme kt klas nt.pk blk,gigihnye aku nk pump susu wktu tkar klas nt.erkk..fhm x?wt2 fhm je r..

dr awal lg aku mmg da jtuh cnta kt cooler bag autumnz ni..sempoi je..kaler lak hitam,sesuai dgn jiwa aku n xsnang nmpk kotor.wlupn de byk dsign brbunge2 n berpolkadot,aku ttp pilih hat ni..xtau ble nk mmbelinye pdahal klas strt 10hb ni..nk xnk kne seret gak hubby,kang nk letak mne susu yg aku pump nnt.da r leh thn 4jam je klu suhu luar..wt bazir susu aku je..akng xpupm,mau keras mcm btu miss b aku ni.(harus bli gak..!)

autumnz cooler bag

second thing,yg ni da msuk topik utk qeesya pny solid food.aku pk xnk sshkn my mom yg jg qeesya nt.baek aku prepare food utk dia siap2 n smpan dlm freezer.so,my mom tggl nk panaskn n feed trus kt qeesya.xde r nk msak2 lg..kang nt nk msak utk anak n menantu dia ni lg,cucu dia lg.cannot!my mom da msuk golden ages.hahahah(oh my english..).kang pape jd lg susah.so,kne ade freeztray ni bg memudahkn aku storage mkanan yg aku da msak utk qeesya
freezetray

most of all,ni r brg yg pling aku bernafsu nk bli.hrgenye..masyallah..rm459++..tp now tgh sale smpai 2hb ni hrge rm367.20..arghhhh!!meroyan aku.npe aku nk sgt bnda alah ni?satu,ianye mudah..mudah dr segi ape?sbb dia combine steamer n blender.so,aku juz ptong2 food yg aku nk bg kt qeesya mkn tu,aku kukus dlm tu,flip n then blender.lastly juz pour kt mngkuk n g qeesya mkn or else aku smpan kt freeztray tu.sbb tu r aku meroyan sgt nk bnda alah ni.smpai duk ayat my sis yg tgh preggy..

aku : kak..kte bli blender ni nk?kte tong2 ah..nt adik da xgne,tme tu ko mst da bg anak ko lak mkn.
kakak : perlu ke?msak biase je da r..
aku :ala..snang cket pkai ni.steam trus blend.xyah nk kukus2 kt priuk,pastu kne blender lak..leceh.
kakak : errr..tgk r cmne.ko bli r. nt akak pnjm.
aku : .....(speechless)

philip avent steamer and blender(aku harap sgt kau akan jd milik aku tme sale ni)
T___________T

xnk ckp pape..aku sdih,tp dlm ati aku ttap nk bli blender ni.aku xkre.nak gak!!

p/s : kakak,angah..advnce r klu rse cian kt adik awk ni..heheh..

kos utk pmpers mak da brtukar utk pampers anak..

assalammualaikum..
tb2 aku duk termenung jap time duk tukar pampers qeesya.da nk msuk 5 bulan anak aku ni,pampers da ber'beg2 pkai..tp ibunye x gak pkai pmpers.huhu..aku sjak BF qeesya mmg x didatangi piyed lg.alhamdulillah..n pad yg aku bli dlu,mmg ade lg sebemban x berusik..aku rse da expired kot..da lbh setahun.ye r,cmpur preggy 9 months+ qeesya da umr 5 months..(pad leh expired ke?).

aku mmg xrisau ble xdtg piyed sbb dr pmbacaan aku,ibu2 yg bF anak depa ni mmg hormon tgh tunggang langgang.so,normal klu x piyed.but yet,still kne berhati2 tkot xpiyed tu sbb ade "isi" yg baru lak.(oh no~~).hehe..

cte psal pmpers qeesya,dlu sblm lahirkn dia sbuk duk bli pmpers drypers yg newborn tu..nmpk comel je..then lme2 tgk mcm xbest,gatal suh hubby bli mamypoko lak.smpai kak ipar duk tnye xmahal ke gne mamypoko.aku geleng je.(sbb duet hubby kan..opkos x mahal utk aku.haahha).almost sbulan lbh gk aku stick dgn mamypoko..aku gne mamypoko bkn sbb nk berlagak ke hape..aku cme xnk qeesya kne ruam lampin.alhamdulillah mmg spnjg gne mamypoko kulit qeesya cntik je..

then,aku gatal g tukar dgn petpet.murah cket,jimat kos..mle2 gne ok..tp baise r baby,mst kuat yakk..n aku notice lme2 mcm de merah2 kt montot qeeesya.da gelabah..trus tkar blk mamypoko.n time tu aku sdar mamypoko ni mahal sbnrnye..(br nk sdar diri.heheh).usha pnye usha,adik angkt aku si nisa tu ckp dia gne huggies utk rayyan.dulu,aku ingt hugggies tu mahal.rpenye tidak..skeping kos br 40sen..so,trus aku pelesit g manjaku bli pmpers huggies.n again,thanx dik sbb bgth ade pasaraya manjaku kt sentosa.slme ni aku bli pmpers kt giant je..mmg jauh hrge diorg.

strt aku gne huggies tu,qeeysa nmpk srasi je.mle2 aku bli yg kaler merah.ble calculate,mcm mhal lak.then aku tukar kale biru.murah cket n isiye pn byk.merah (saiz m=64..biru saiz m=80pcs.).kn beza tu..tp aku gnekn rules siang mlm..which is klu siang gne biru n bile nk tdo dlm kul 11 lbh tu tkar merah.aku xnk dia tdo xlena klu da bsah.kang aku gak yg jenuh nk bkak mte pg2 bute nyalin pmpers anak.hehe..

bab saiz pmpers qeesya,skrg ni dia still gne saiz m utk bby 5kg-10kg..aritu aku g blasah bli saiz L kan maen besar qeesya pkai.utk berat 8kg-15kg kot..pdahal tme tu qeesya br 6kg++.hahaah..gtal sgt ko kan bear.huhu..

so,niat mmg nk stick kt huggies ni je r.da r murah,jimat..n yg penting TERBUKTI SECARA KLINIKAL MENCEGAH RUAM LAMPIN.heheh..ni r ayat dia yg wt aku tertarik nk bli.tp utk org2 kt luar sne,jgn trus ikut pe yg org laen pkaikn utk anak depa.laen bdk laen kekdahnye..(ayat kak mimy.huhu).mgkin anak aku sesuai pkai ni,n mgkin anak kau xsesuai..so,kne try n error dlu..tme ni r nk wt ujikaji..n next ujikaji aku adlh bab bg mkn kt qeesya.xsbar nk bg dia mkn.weeeee....



lampin qeesya yg biru tu aku slh bli.tggu berat dia 8kg r br gne
sesi menukar pmpers d mlm hari..(wajib!)


p/s : hubby de gak bkak mulut suh pkai lampin yg kne cuci tu.mmg r chantek,mcm2 dsign ade..tp memikirkn aku nk strt klas,im sorry ye ucuk..but i will put it under consideration.huhu..

welcome to mommy blogger pn eika..=)



cantik!!
tu 1st impression aku utk blog ni..
xsngke lak dia wt lg advnce dr aku.hahah..
smlm tb2 dia msg tnye cmne nk wt blog..
aku ingtkn dia maen2 je..
dia ckp da wt tp xdpt nk sign up..
so,dia bg aku emai n mntk tlg aku sign up..
ptut pn dia tekanan nk wt..
siyes da laen gler kot nk sign up blog skrg..
xmcm dlu..semudah 1,2,3..(iklan knorr).
heheh..

n td dia msg tnye cmne blog dia..bg url smua..
tp sbb aku bkak thru phone je,xdpt nk tgk layout dia smua..
n td..
ble aku bukak..
mle2 kuar page putih je..
tgk status bwh tu th download..
skali da siap..
jeng..jeng..jeng!!
siyes sgt chantek!!

WELCOME TO DUNIA BLOGGER YE IKA..
HEHE..

i miss those moment with them!

siyes..aku rndu sgt kt bdk2 klas aku ni..
diorg gler happening..
even diorg byk arguement n xspendpat,tp ak tau at d end,diorg mst solve d prblem with a great solution..
bangga dpt knal diorg ni..
dr bdk2 dip,matrik,stpm..smua enjoy..


next sem bkak 10sept..
aku da xkn duk skelas dgn depa2 ni lg..
da d tinggalkn akbt mlahirkn qeesya..(tragik je ayat kau!)
aku hrp sgt2 bdk klas br aku ni nnt still hapening n friendly mcm diorg..
mle2 aku tkot utk msuk klas dgn diorg..
pnyelah duk sembang dgn apad (my besties) btape aku rndu klas dip aku..
but then,ble aku knal diorg yg bru ni..aku slow2 leh gather dgn bdk2 ni..
n now..
aku kne wt bnd yg sme utk get together dgn bdk2 klas br aku ni lg..(pdan mke ko bear)
tp aku duk motivate diri,xpe ah..fames cket aku nt..bdk2 senior smua kengkawan aku.(bajet dowhh)
hahah..


aku yg duk mmnjat kt blakang tu..xpadan perot boyot

mse tggu bas sblm berangkt ke kg lonek
bab posing..smua nk giler2..
i miss all of u..hope sgt kte masih skelas
.(sobb..sobb..T_____T)

Tuesday, 28 August 2012

28/8/2012 alkisahnye..


pg td g bw qeesya checkup 4bln..(pg ke?haha..kul 12 actually).sptutnye ikutkn 4 bulan 5/8/12 tp sbb da lari tme lmbt cucuk bln lpas,smua tarikh jd lari r..niat nk g pg..tp sbb hujan lebat,mmg syok je r tdo kn.smpai hubby pn trlajak tdo trus x g keje.(mcm hotel dia lak kn?).

sbnrnye pling elok bw bby checkup adlh wktu pg sbb tme tu ubat yg nk cucuk tu sejuk lg..kre mcm msih fresh r..klu tgh hari ni org kate mcm da xkuat..tp sku x kesah sgt sbb arini qeesya xcucuk.nest month br cucuk.skdr amek ukuran tinggi n berat je..

tinggi : 64 cm
berat : 7.3kg
keupayaan baby : meniarap n terlentang..mncpai objek

ok....bajet nk tgk naek 1kg lg,tp xdpt lak..qeesya skrg pn mcm da mlas nk mnum susu.kdg2 4jam br dia mnum lg..rsau gk.my mom ckp dia tgh cri akal r tu nk maen.xpe..yg penting berat dia naek.hehe..


next month checkup 24/9/12..hari isnin..kne jumpe doc skali.agak2 spe nk bwa?cnfirm aku ade kelas time tu.hmmmm.....

Sunday, 26 August 2012

warna warni d aidilfitri..

assalammualaikum..salam syawal utk smua.harini da lbh smggu kte mnyambut syawal.br arini aku sbuk nk update blog psal rye.nk cte suasana mnyambut lebaran kali ni brsme si kecik.mmg laen dr yg sblm2 ni..

tahun ni gk r tahun pling kalut sbb aku xde pn nk usung kmera ke sane sini dk candid pic my fmly beraya.haha..kalut kot sbb pgang qeesya.plus,dia skrg tgh kemaruk nk pgang itu ini.kang leka skejap mau pecah balang kueh org.huhu..

raya xbrape best sgt sbb smua da bsar..da ade fmly msing2 n da mle mnunjukkn "belang".hehe..mcm aku sndiri bkn maen tdo pg rye tu smpai kul 10pg gara2 mngemas umah sakan mlm tu.g bli bju rye pn mlm sywal tu smpai kul 2 pg.rabak mata wei..mane nk bgun kul 7pg.smbahyang rye?toksah harap r..dgr takbir pn xde pg tu.sah tdo mati.hahah..(da jd mak org pn peel cmni)

pg syawal mcm biase r..ktorg akan mkn dlu ketupat,longtong n lepet yg my mom wt.whoaa!heaven gler..kne lak ketupat tu 15% aku yg anyam..lg r syiok!lpas da mlantak,trus kumpul nk bersalaman.n d sbbkn smuanye lembab,tgh2 salam tu tetiba ade lak sedara dtg.pe lg..msing2 kelam kabut r nk siapkn air n so on..aku lak?pas da 3 fmly sdare belah ayah aku dtg mcm org amek number kt klinik,aku trus d ajak mlarikan diri oleh hubby.sbb klu tggu lg lme,cnfirm xkuar rumah.ktorg trus g umah mak mertua n braye kt sne.then br r roger2 angah n my sis utk folow diorg beraya kt kg my mom lak.hee..

d sbbkn kelembapan ibu n abah qeesya,so..qeesya xdpt r nk mngumpul duet rye yg byk.lg fedup rye belah hubby.beria smgt bju kurung bagai,tp sudahnye duk terperap je kt umah MIL.gler kentang.sdare dia smua ntah ke mane smpai rye ke 3.but then,ble aku x pkai bju kurung tetiba lak MIL n FIL ajak beraya umah sedara kt hulu langat.ah sudah!!mmg tekanan gk r..

cte psal bju krung ni..sory r klu rse aku ni agak kmpung.but for me..hasil didikn my mom n ayah,ktorg klu da nme g beraye tu,cnfirm bdn ni akan trsalut bj kurung.never wear jean n shirt hokey!tu prinsip ak n yg aku trpkse lnggar sbb MIL da pkse2 ikut gk.bajet g umah MIL nk duk mlepak je,sbb tu sarung jeans n shirt,sudahnye kne pkse lak.aduhaii..malu woo..(korg yg jns bkn mcm aku ni mngkin r xrse hape kn.)

abaikan kisah beraye d hulu langat tu..pe pn,aku rse happy sgt sbb tahun ni dpt beraye bertiga dgn qeesya.rse complete je hdup ni..wlupn xdpt nk beraye sakan,yg penting syawal tu ttap d smbut meriah.tahun dpn,ble qeesya da fhm mkne beraye,leh r pkse hubby beraye sakan.sbb hubby ni jns mlas cket nk beraye umah kengkawan.(ade ke ptut dia ckp segan nk rye umah org?haissh!).

utk smeone d sne,wlupn kte xdpt beraye brsme,u still in our heart..syg awak ketat2..hope syawal ni kte dpt berjumpa..mst rndu kt qeesya kn?hehe..=)


kutipan duet rye qeesya yg x sberapa..
suasane d pg syawal..hubby br nk mndi..aku tkang amek gmbr
anak2 buah yg nakal2...opss,shira sdng demam.xmsuk skali
me,qeesya n mIL..at pJ
beraye ke banting
beraye d hulu langat..sg tu ade buaye..
bdk br bgun tdo pg syawal.kan maen dia menjeling
2 jin toncit..mlm syawal.(hehe..)

happy birhday abg itt

slmt ulang tahun ke 30 my 3rd bro..da tua so prangai tu molek cket ek..jgn jd budak2.aritu kn ade aku cte al-kisah berbuke d hotel,kre sme r dgn celeb birthdy abg aku yg num 3.anak da dua tp peel mcm ndk2 lg.hahah...slalu bertumbuk dgn aku.haissh~~

pas ktorg bke kt hotel tu keesokkan harinye wife dia bw kek utk dia.ptut r mood nmpk girang je..bufday dia nk d celbrate rpenye..haha..dpt kek BR lak kan..kan maen excited dia..
so,enjoy d piture..
mke xcited dpt kek..sme je dgn ank dia.haha
melting da kek ni duk bwh kipas..tp mmg terbaek.sdapnyeee..(jakun)




qeesya with nenek..style kan?

Saturday, 25 August 2012

oh LEGOLAND MALAYSIA....


tau kn kt jB ade LEgoland Malaysia..
gler jeles aku weiii!!
brtmbh jeles sbb my sis blnje angah annual pass..(oh..sgt nk pass tu)
tp xpe r..mmandangkn aku ni brade d shah alam,xkn nk beria trun jB slalu kn?
duet mnyk tol g blk je gedebak gedebuk mau 5rat..(not affordable)
so..stakat mmpu trnganga je r..
tket skali msuk klu adult pn dkt 2rat..
my sis bli annual pas ni mse diorg promo bfore opening aritu..dpt murah,tp xtau bpe.


n pling xbest..last 2 night my sis msg..
"dik..ko trun jB 2hb ni r..akak blnje msuk legoland"
eh?hhaahah..mmg rse nk mlompat r g kn..
tp duk pjuk hubby..oh no..cannot.duet nk wt mcm2 utk qeesya..
smpan je r hajat tu.
rpenye my sis dpt tket free under IRDA fmly day..(untunglah...)
xpe..one day aku akan bw gak qeesya g sne.bg dia bsor cket.



annual pass my sis n brther in law..(btol hrbalife d sne sini)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Template by:
Free Blog Templates