Friday, 11 January 2013

sekian lama

assalammualaikum..

 muke cheky bile snap pic..sebut je one..two..three..senyum..ginilah jadinye..
Alhamdulillah,msih mampu mencuri sdikit mse utk update blog yg dah bersawang ni..byk sgt crite yg aku nk crite.erk..tp de korg kesah ke?haha..

lame dah aku snap dr dunia blog ni..smuanye gara2 back to fulltime stdent.aku bab manage time ni mmg failed cket espc pas ade anak.ye r, g klas da mcm org kerja. g pg blk petang..perjalan pergi blk je da brape jam..blk umah trus mndikan anak, suapkn mknan..mlm tu mlayan anak,gomol2 dia,.sriusly..nk tgk buku pn rare unless de test br aku force diri stdy.

yup..bergelar seorg ibu, isteri dan pelajar pd mase yg sme mmg agak berat.tp x tau r ko kn..mybe ko terror kot handle smua tu.utk aku yg br msuk beginner ni,agak ssh gk..tmpt blaja pn agak jauh.kdg2 smpai sakit pinggang merempit all d way from puncak to s.alam..dont wory,ttp aku gagahi gak demi menunaikn impian aku n my mom yg nk tgk aku convo lg skali.INsyallah..

sekali lg,aku bersyukur sgt sbb d kelilingi org yg memahami n mgambil berat ttng diri aku.wlupn kdg2 rse jatuh tersungkur,tp aku ttp bgun..my mom yg sntise supportn beri dorongan also my hubby.thanx to all of u..

msuk lak bab my qeesya yg da msuk 9 bulan.time flies...rse skejap je kn..pastu mst org tegur "eh,da besar anak ko bear".haha..mstilah..skrg qeesya mkin bijak n nakal..byk da perkembangan positif yg aku tgk dlm diri dia.now dia da leh berdiri n blajar nk cnfidentkn diri utk bertateh sndri.mkn bubur nasi msakan my mom adlh fav dia..n evry ptg kne bw dia round satu kampung naek motor.mcm2..gigi pn da tersembul 2 btang..n smlm aku prasan gigi atas da kuar..tp bkn gg arnab,gg taring lak kuar dulu..masak lerr cmni.haha..

qeesya da xde check up smpai awal bln 2 nnt br dia akan cucuk..skrg da pndai lmbai2 abah dia g kerja,pndai merajuk..pndai wt mke cheeky n pling terkejut dia da pndai naek tangga umah aku sorg2.smpai top ok..bkn stkat 1 or 2 anak tangga.ni bhaye.so,kne lbh perhatikn bdk kecik ni..

skrg ni aku tgh struggle with my final exam for semsta 4..so,ade lg 3 paper nk harung b4 leh rehat goyang kaki.haha..even dlm hati sbnrnye nk kje cuti sem ni cri duet poket bntu suami,tp xtau lg.dpends..if qeesya not allowed me to do so,duk umah je r..

tgk..ibu sbuk nk stdy data analysis,dia pn duk nk kira2 tekan calculator tu..




nk wt entry suka duka sem ni..tp ade ke ko nk bce?haha..tggu r ntah ble roh rajin aku tu nk rasuk utk entry sterusnye..

2 comments:

cikpingu said...

hamboiiii.. seronoknye die

Mimy Hamid said...

semakin comel la dia....ngancam autny tengok...nnt dtg besday Fayel tau

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Template by:
Free Blog Templates